Öppna Klubbmästerskap mixdubbel 2006

Enligt många av oss deltagande spelare var spelnivån mycket hög på klubbmästerskapet, kanske mest beroende på de damer utifrån som deltog, några av damerna har varit både SM- och EM mästare i veteranklasserna. Reglerna säger att en spelare i mixparet måste vara tillsvidareanställd eller f d anställd (pensionär). Eftersom vi har alldeles för få kvinnliga utövare har vi skapat dessa regler för att vi skall kunna genomföra ett KM i mixdubbel.
Turneringen genomfördes med två spelpooler med fyra mixpar i varje som spelade ett set mot alla i poolen, vilket betyder att varje mixpar spelade totalt tre set i poolspelet. Ettan i pool A mötte sedan tvåan i pool B och omvänt med segraren i pool B mot tvåan i pool A. Tredje placerade paren i respektive grupp möttes direkt i en placeringsmatch om 5-6 plats, samma sak gällde för fyrorna som spelade om 7-8 placering.

Resultat pool A:
1. Carina Kruseborn /Maurice Mogard
2. Helena Sund /Svante Sandegård
3. Lisa Sundin/ Thomas Lundkvist
4. Ulrika Kyhle-Hägg/ Ove Liljebert

Resultat pool B:
1. Kathryn Gärtner/Staffan Sundberg
2. Petra Almquist/ Michael Johansson
3. Heléne Nyman/ Per-Erik Rosén
4. Eivor Wiklund/Robert Wahlgren/Lars Gustafsson*
   * Robert o Lars delade på Eivor

Ovan segerparet: Maurice och Carina
Undre bilden finalmotståndarna Helena och Svante. Finalen blev stundtals mycket välspelad med stora svängningar i poängställningen.
Setsiffrorna blev till slut: 7-15 15-11 15-10

Slutspel
Match om 7-8 placering:
Eivor/Robert - Ulrika/Ove*/Lars 15-3 15-11
*Ove stukade tyvärr lätt foten i andra set så Lars ryckte in med det hjälpte inte denna gång för att vända matchen.

Match om 5-6 placering:
Lisa/Thomas - Heléne/Per-Erik 15-4 9-15 15-9

Semifinaler:
Carina/Maurice - Petra/Michael 15-3 15-8
Helena/Svante - Kathryn/Staffan 15-6 15-7

Match om 3-4 placering:
Kathryn/Staffan - Petra/Michael 15- 9 15 - 8

Riktiga kämpar nedan fr v: Robert, Eivor och Lars.
Det räckte inte till topplacering den här gången. Ett veteranmästerskap kanske skulle anordnas men
får de något motstånd då?

TV-sportens Staffan Sundberg hittade ingen medarbetare som ville spela mixdubbel så han ringde Lidingö badmintonklubb och frågade om det fanns några lediga badmintondamer. En av dem är Kathryn G på bilden till vänster. På köpet kom Carina K med som Maurice tackar speciellt för. Tyvärr blev Christina Fellenius febersjuk och ersattes av Petra Almquist..
Bilden nedan visar Michael och Petra i en stillstudie.

Nedan: Ove Liljebert- SVT och Ulrika Kyhle-Hägg från Radiokören, en av de två mixparen med spelare bara från koncernen.

HÄLSENEDRAMA
Den tråkigaste incidenten som hände före turneringen var att Helena Bjarnie från Radiokören fick sin hälsena avsliten under ett träningspass med SRSO:s Tomas Nilsson. Vi hoppas att Helena kan komma igen till nästa klubbmästerskap i mixdubbel som tidigast blir våren 2007.

Öppna Klubbmästerskap herrdubbel 2006

Det blev till slut sex herrdubbelpar som deltog i årets klubbmästerskap i herrdubbel. Tyvärr fick många förhinder sista veckan
vilket gjorde att vi fick kalla in anställdas respektive för ordna jämna par, tack Robert Nilsson. Reglerna vi har säger att minst
en spelare i dubbelparet skall vara tillsvidareanställd på företagen. Till råga på allt hade Tennisstadion missat bokningen vilket
betydde att vi bara hade en bana en del av första timmen.

Först vidtogs gruppspel med tre par i varje pool. Alla mötte alla i ett set bäst till 21
I Pool 1 fick poängräkning skilja paren eftersom alla slog alla.

Pool 1
Pool 2
1. Thomas Lundkvist SR / Arne (38-32) 1. Maurice Mogard (SR) / Tommy Arvidsson - 2 vinster
2. Daniel / Åke Rangborg (fd Svt) (32-30) 2. Per-Erik Rosén (SR) / Sven Irving (fd SR/TV4) 1 vinst