2016 Adelboden Schweiz

Årets Eurovisionsportsvecka genomfördes i den lilla byn Lenk i södra Schweiz, granne med den prisade och mer kända orten Adelboden. Eurovisionsports är en vecka fylld av skidåkning och umgänge för dem som arbetar på de EBU-anslutna radio- och tv-bolagen. Alla, oberoende av färdighet i de alpina och klassiska grenarna tävlar på lika villkor och med samma glädje och entusiasm. I år var vi ca 160 personer från nio nationer som gjorde upp i storslalom, super g, slalom, längd och stafett.

Vi som kämpade för vår blågula heder var Are Nundal, Kristina Uddholm, Åsa Paues och Pia Molinder från SVT och Monica Palmeborn, Helena Bremberg och Maurice Mogard från SR. När veckan tog slut hade vi alla premierats med allt från flera guld till Are genom fina insatser mot de alpiska konkurrenterna, silver och brons åt Pia, Helena och Kristina, flertalet 4-6 placeringar av oss alla, till en hedrande sjätteplats i stafetten där 22 lag ställde upp.

Extra roligt var det att vi fick bjuda in våra konkurrenter till nästa års tävling då vi i  Sverige står som värdland och SR/TV IF står som organisatör. Vi kommer hålla ES-veckan i Åre 12-19 mars direkt efter JVM som avgörs under vecka 10.

Alla på SVT, SR, UR och SRF får delta i evenemanget. Enda kravet är att man är medlem i någon av SR/TV IFs klubbar.

Den svenska delegationen kommer ledas av Helena Bremberg, Områdeschef Mitt SR och Monica Palmeborn SR Göteborg. Vi hoppas att alla som tycker det är kul att träffa kollegor från andra bolag i Europa kommer med upp till Åre och kämpar efter egen förmåga i backarna med och mot alla nya vänner. För mer info kan man endera kontakta Monica eller Helena, besöka vår webbsida www.es2017.se eller skicka ett mail till oss i organisationen på es2017outlook.com

Helena Bremberg Monica Palmeborn