Fotoklubben SR-Foto

SR-FOTO

Fotoklubben är för folk på SR, SRF, SVT och UR.
Inga förkunskaper krävs, endast en gnutta fotointresse. När man sedan får en insikt om hur kul foto är så växer fotointresset lavinartat, och det gäller alla. (Jepp, vi menar alla.)

Fotoklubben har ett fotolabb med möjligheter att kopiera bilder både i svart/vitt och färg. Fotolabbet har även en negativscanner med tillhörande CD/DVD-brännare och tillgång till dator med bildbehandlingsprogram. Vi har även en fotohörna med lampor och olika bakgrunder.

Fotografera
Vad? Vem? Var? Hur? När? Vilken optik? Vilken bländare? Vilken slutartid? Viken film? Det är många frågor man kan ställa sig men det är bara en fråga som man kan svara på direkt, och det är frågan när? Svaret är enkelt, så ofta som möjligt.

Framkalla film
Negativ eller positiv (dia) framkallas lättas hos fotolabben på stan. Fotoklubben har inte filmframkallnings kemikalier.

Kopiera bilder (svart/vitt)
Med en enkel och kort (gratis) introduktion av mörkrumsrutiner är du igång med kopiering av bilder i mörkrummet. Fotopapper och kemikalier köper du själv efter behov.

Kopiera färg
Här krävs det vana av svart/vitt kopiering. Blandningen, temperaturen av färgkemin och filtrering och exponeringstider kräver högre noggrannhet än svart/vitt. Fotopapper och kemikalier köper du själv efter behov.

Digitallabbet
PC med negativscanner och CD/DVD brännare.
Inget plaskande och slaskande med kemikalier. Scannern läser av dina negativ (eller dia) och sedan är det upp till dig att bränna in bilderna på CD-rom och printa ut dom med skrivaren hemma eller på någon firma på stan. Brännbara CD/DVD skivor köper du själv efter behov. Eller ta med dig ditt USB-minne.

Fotosafari
Ägnar vi oss åt med jämna mellanrum. Det är trevliga utflykter till fotovänliga resmål. Ofta har dessa gått till olika platser i skärgården. Dessa resor subventioneras till viss del.

Bildvisningar och föreläsningar
Är oftast intressanta. Vi ordnar efter medlemmarnas önskemål även kurser i foto.

Utställningsbesök Vi besöker med jämna mellanrum fotoutställningar. Ofta på "Fotografiska" där vi efter att tittat på utställningen samlas i caféet och diskuterar våra intryck över en kopp kaffe.

Utställnings väggen
Finns utanför matsalen i KH. Varje utställning hänger ungefär en och en halv månad.  Inga större krav på kvalitet (eller ens medlemskap i fotoklubben) krävs för att ställa ut på denna vägg. Tanken är att inspirera alla till att plåta mer. Alla foton för utställning mottages med varm hand.

Är du "proffsig" fotograf, visa vad du kan, till allas våran glädje. Är du "hobby" fotograf, visa i alla fall, är oftast väldigt inspirerande.  

Medlemsavgift = 150:-/år.  

Pg 19 89 07-8       


Meddela dina namn och mail till hans.osterman@svt.se så återkommer vi med all info.