Vox Media

Vox Media sjunger vidare!

Kören vill inför vårterminen 2019 värva nya sångare inom bolagen för att kunna fortsätta att sjunga tillsammans som kören gjort i snart 40år!
Forskning visar att körsång är bra för hälsan - förutom att vi har trevligt tillsammas och sjunger för en fin publik vid våra konserter.
Vi repeterar i vår på tisdagar, 17.30-20.05, vår dirigent är Henry Turu och vi välkomnar sångare i alla stämmor!
Vi har öppna rep i början på terminen - vårt första rep är på tisdag 22 januari - då du kan komma och lyssna eller sjunga med. Vi har ingen provsjungning, men Henry vill gärna lyssna till dig för att veta i vilken stämma du passar...

Vår repertoar är blandad, vi sjunger i stämmor och efter noter, men notläsning är inget krav.

Tisdag 19 februari börjar vi repetitionen med kort årsstämma kl 17.30.

Välkommen till studio 2 eller 3!

 

Tidigare begivenheter:

Vox Medias sista kvällskonsert - 26/11 kl 19!
"Trolska hösttoner med Vox Media", i Norska Kyrkan,
Stigbergsgatan ovanför Tjärhovsplan.
Välkommen!
 

Vi sjunger in julen 11 december!

 

Lunchkonsert med julens bästa sånger bjuder vi in till i Radiohuset
Vi har vaskat fram några av de käraste julsångerna ur Vox Media-repertoaren och hoppas du vill vara med och dela den dryga halvtimmen vi sjunger: Jul, jul...

 

 

Härlig avskedskonsert 2018 - och nu startar vi på nytt!

Avskedskonsert VOXmedia dirigent

De åtta åren med Daniel Ralphsson som dirigent avslutades 26/1 med en succéartad konsert i Norska kyrkan på Söder.
Den första delen bestod av Shakespearetexter i moderna tonsättningar och efter pausen sjöng vi Vox Medias framröstade favoriter från de åtta åren med Daniel. Konserten var en utmaning med många nya stycken i Shakespearedelen, men det var oerhört roligt att sjunga, i tidstypiska kläder från Shakespeares tid.

Nu rekryterar vi ny dirigent, vi har provdirigering med kandidaterna 30/1 och 6/2 och hoppas komma igång att sjunga med nya dirigenten kanske redan 13/2, eller så snart det går.

Det är ett utmärkt tillfälle för dig som arbetar i någon anställningsform inom public service att ansluta till personalkören - vi kommer att sätta upp affischer och meddela om öppna repetitioner så fort vi har datum! Vi har ingen provsjungning, tidigare körvana inget krav, alla är välkomna. Vi repeterar måndagar kl 17.30-20.15, för det mesta i Radiokörens studio 2.
Repertoaren är blandad, vi är drygt 30 och brukar hinna med en större kvällskonsert som den i Norska kyrkan och en traditionell lunchkonsert vår och i juletid i Radiohuset.

 

Tidigare info (skrivet i presens) så kan du se hur vi har det...

Allhelgonatid...

...och efter vår konsert i Engelska kyrkan repar vi nu för fullt på julrepertoaren, det blir engelska Christmas Carols, med konsert planerad till den 15 december kl 18, vilken kyrka det blir är inte helt bestämt än.

Vi ger också vår traditionella lunchjulkonsert i Radiohuset den 9 december kl 12.30.

För dig som letar kör och arbetar vid Public Service-bolagen: det är ett ypperligt tillfälle att ansluta till kören nu när vi just gått igång på julrepertoaren. Nästa tillfälle blir vid terminsstarten i januari 2016 då vi som vanligt har några öppna repetitioner. VÄLKOMMEN!

 

 

Sommarlov

Vi börjar höstterminen med upprop den 24 augusti kl 17.30 - som vanligt är du som vill börja i kören (och som jobbar i någon form i public service) välkommen på våra tre öppna repetitioner i början av terminen att sjunga med eller bara sitta och lyssna.

 Vi önskar både sångare och vår trogna publik en härlig sommar med mycket musik!

Vår traditionella vårkonsert i Radiohuset blir den 10 juni kl 12 med franskt och tyskt och vårligt - välkommen!

Vi sjöng Förklädd Gud i Norska kyrkan den 29 april   med fantastiska sångsolister och i ett arrangemang för piano och oboe - vi sjöng också  tyskt och franskt, bl a Brahms Waldesnacht,  Dieu qu´il la fait bon regarder av Debussy. Det blev  en härlig konsert! Efter medlemsmötet 15/9 blev det också klart att vi ska sjunga "Förklädd Gud" i början av våren med instrumentalister -  något som möjliggörs av ett extra bidrag från SRTVIF, vi är jätteglada för detta.

Helgseminarietpå Edlunda 11-12 oktober blev en jättebra genomsjungning av requiet.

Utöver lunchjulkonserten i Radiohuset 10 december kl 12, prel studio 2 planerar vi också en julkonsert tillsammans med Klamparekören, Tekniska nämndhusets och stans förvaltningars kör, prel 9 december. Definitivt datum kommer!

Nu närmar sig vår körresa vi ska göra som returbesök till finska radions personalkör Ylennys i Helsingfors över 1 maj-helgen. Det blir två konserter där samt sedvanliga lunchkonsert i Radiohuset i Stockholm den 20 maj kl 12.
I körstarten genomförde vi ett rådslag med  röstning på 40 föreslagna stycken - vi fick ett resultat! med 25 körstycken som flest vill sjunga, nedan tio i topp - kan komma att ändras efter vår dirigent Daniels bedömning:

 

Sommarpsalm W. Åhlén
Vårnatt W. Stenhammar
I Seraillets have W. Stenhammar
Ett glas öl Hasseåtage
Underbart är kort P. Ramel
Bedårande sommarvals Hasseåtage
Sommarafton - Över skogen... A. Lindblad
Shall I Compare thee N. Lindberg
Nu har jag fått den jag vill ha O. Adolfsson
Sommarpsalm U. Sandén

 

Under körseminariet i Radiohuset 4-5 april intensivtränade vi  på Finlandsreserepertoaren, utöver 8 av de ovanstående styckena Finlandia och Kesäillalla, två stycken för gemensam sång med Ylennys.

Under hösten hoppas vi kunna upprepa det uppskattade körinternatet hos Maud Hiller på Edlunda.

Vi har också haft vårt årsmöte 3/2, och ser fram emot det nya året.

 

2013:

Stenhammarkonserten  7 november i Radiohuset - succé!

"Min stamfar hade en stor pokal" - musik från förra sekelskiftet med Wilhelm Stenhammar, Alice Tegner m fl.

Medverkande: Cecilia Stenhammar berättar om sin farfar och sjunger, "vår" pianist Erik Österberg och Daniel Ralphsson dirigerar och sjunger också solo.

Det blir paus med något ätbart och kaffe/te

Fritt inträde
Välkommen!

11 december har vi vår traditionella julkonsert i Radiohuset kl 12.

 

 

vår höstkonsert den 7 november har Wilhelm Stenhammar och kvinnliga kompositörer från samma tid som tema, vi har precis börjat med både nya och gamla Stenhammarsånger.
Helgen den 5-6 oktober har vi körinternat i skärgården (Edlunda) med mycket sång och god mat... vi hoppas på Brittsommar!

 

Körfinal med Ylennys fredag 24 maj kl 12 i RH och kl 18 i Finska kyrkan

Vi får besök av vår finska motsvarighet från YLE, kören Ylennys. Vi sjunger tillsammans på fredag, dels kl 12 i Radiohusets studio 2 och dels i Finska kyrkan kl 18. Repertoaren blir sånger på finska och svenska med något undantag...

Sen blir det fest i RH med våra Ylennysvännder.

 

2011

Lunchkonsert 7 juni
Vårterminen är slut och vi har haft vår sista konsert före sommaren. Vi sjöng ungefär samma repertoar som på konserten den 3 juni, bara några låtar färre.
Nu laddar vi batterierna under sommaren och ser fram emot en ny härlig sånghöst! Glad sommar!
Här finns några bilder från lunchkonserten.

 

Vi hade en fantastisk SVORSK konsert den 3 juni!
Från Bergen i Norge åkte ett glatt gäng som kallar sig SydVestkoret för att sjunga tillsammans med oss. Vi höll en konsert i Den Norske Kirken på söder i Stockholm.
Det här sjöng vi: Musiken 110603.
Bilder från konserten
SydVestkorets hemsida

 

2010
 

Körseminarium i oktober 2010

Vi åkte till Vängården Follökna 9-10 oktober och sjöng i dagarna två.
Bilder från körseminariet

 

 

Vox media goes Mozart

18 maj 2010 höll vi konsert i Engelska kyrkan i Stockholm.
Sista delen av konserten var vår höjdpunkt, det som vi övat på hela våren, Mozarts mässa: Missa Brevis, B-dur kv 275.
Här är några bilder från konserten i Engelska kyrkan!

Vi filmade även delar av konserten. Lyssna och se oss sjunga!

-->