Bretagne

Bretagne 13-17 oktober 2011

http://www.cheval-de-thor.com/

 

Vi som var där var Astrid, Birgitta, Birgittas dotter Ebba, Åsa och jag (Kristina).

 

Vi reser den här gången lite olika men ska sammanstråla i Rennes, pga tågolycka blir de som kommer från Stockholm 2 ½ timme försenade, under tiden har Astrid och jag gjort ”lite” inköp som vid senare eftertanke kanske var lite optimistiskt med tanke på bilens storlek och vår packning, men med god vilja och skohorn gick det bra.

Dagen därpå gör vi i ordning hästarna, Lugi, Brettla, Huginn, Maja, Gandur, Framfus och ….

Med Patrik i täten och Jean-Pierre som ankare i strålande sol rider vi ner till havet och där väntar pinfärska musslor och ostron som vi köper i den lilla kiosken på stranden. 

Efter lunch går ritten vidare längs stranden mot Le Mont Saint Michel, halvvägs dit lämnar vi hästarna i en hage hos en travtränare. 

Svinkallt i studion efter en klar natt värms vi snart upp av solen under lördagens ritt som börjar där vi lämnade hästarna och går vidare mot Le Mont Saint Michel. Med utsikt över klostret och Norrmandie aväts medhavda smörgåsar och en öl. Därefter går turen tillbaka till den lånade hagen där vi återigen lämnar hästarna.

Sista riddagen återigen vackert väder och natten har inte varit så kall fast nog var det skönt med ett element som höll borta nattfukten från kläderna. Vi rider från den lånade hagen tillbaka till Dol de Bretagne där vi stannar vid ett ”vattenhål” mitt i stan och svalkar oss med en öl. Dagen avslutas med en tre rätters middag på La Pointe du Grouin i Cancale.

Sammantaget var allt optimalt: väder, hästar och trevligt ressällskap vilket ger ett skönt minne under vintern som står för dörren i Sverige.