SR Ridklubb

Vi är en av klubbarna under Sveriges Radios och tv:s idrotts-
och fritidsförenings paraply och hälsar alla hästintresserade välkomna!

Mer om ridklubben

Våra aktiviteter

Så här blir du medlem

Årsmötet är hållet 13/2 2019!

Beslöts att klubben höjer medlemsavgiften till 200 kr/år från detta datum (13 februari - du som redan betalt slipper höjningen:-) för att något utöka våra marginaler.

Vi har också nya medlemmar i styrelsen som vi välkomnar varmt: Hanna Malmodin, Emelie Rosén och Lena Samuelsson, alla på Sveriges Radio.

Den nya styrelsen planerar för våren: Säkert blir det favoriten islandshästridning på Ringsö, dressyr i någon form på Stall Stavsborg och ytterligare aktiviteter som vi fått förslag om: tömkörning, kvälls- eller morgonritt i stan m fl.

Hör gärna av dig med ytterligare förslag till sr.ridklubb@gmail.com

Längst ner på sidan hittar du verksamhetsberättelserna, senast den från 2018.

INFO OM GDPR:

Ingen kan väl ha undgått den nya lagen om hantering av personuppgifter, Dataskyddsförordningen eller GDPR? Med detta vill Sveriges Radios Ridklubb informera alla sina medlemmar att vi lagrar personuppgifter i form av namn och e-postadress i vårt medlemsregister. Uppgifterna säljs eller lämnas inte vidare till någon. Uppgifterna sparas två kalenderår efter att medlemskapet upphört. Om du vill stryka dig från vårt medlemsregister gör du det genom att skicka ett mail till klubbens e-postadress, sr.ridklubb@gmail.com

-  stor anledning att vara medlem - 200 kronor som du sätter in på ridklubbens plusgiro: 38 72 23-1
OBS! Ange ditt namn i meddelanderutan, det är egentligen det enda viktiga (utöver pengen:-)! Sen skickar du en e-post till
SR Ridklubb där du uppger namn, internadress om du är anställd inom SR-koncernen, hemadress och telefonnr så vi kan nå dig.

Vi har naturligtvis en egen grupp på fejan: http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=104723446230012 Gå med där så kan du nå alla möjliga medlemmar i klubben! Styrelsens uppmärksamhet får man annars lättast via sr.ridklubb@gmail.com.

-------------------------------------------------------------

Tidigare begivenheter (skrivna i presens:-)

Planer för hösten!
Äntligen är valet över (?) och vi kan fokusera!
Följande aktiviteter finns med i planerna:
Ringsö på söndag 23/9 är fullsatt men en plats finns kvar till den 13/10!

Dressyr- och sitsträning på Stavsborg har landat på lördag 1 december, där har vi 5 intresseanmälningar, ytterligare ett par personer kan vara med.
Den helgen, 29/11-2/12, hoppas vi också att få några biljetter till Friends Arena och SIHS, men dem brukar vi få i allra sista minuten...
Vi vill också få till en sedan länge efterfrågad dag med Natural Horsemanship, NH, på Mustang Academy, Bysta gård där vi var förra gången, mycket uppskattat! Lena N sonderar datum.

Vi planerar också vår traditionella adventsritt på Sofies och sedan Häringe-fest.
Och som vanligt: regelbunden lektionsridning under hösten ger rätt för anställda till liten subvention, spara kvitton!

Så fort vi har datum för aktiviteterna skickar vi inbjudan, alla anmälningar via sr.ridklubb@gmail.com !

Vi reser till Spanien, Costa brava 18 - 22 april!
Vi blir åtta deltagare som får en tredagarsritt, torsdag-lördag "från berg till strand" i april, spännande!
För anställda blir det subvention och vi fick boka-tidigtrabatt genom att boka före årsskiftet.

Men innan dess:
Årsmöte 20 februari kl 17.30 i Infostudion, SVT
Kom och träffa andra medlemmar, titta på film (prel) och framför önskemål om aktiviteter.
Vi tänker oss endagsaktiviteter i t ex Natural Horsemanship, ytterligare någon dressyrträning, sedvanliga turer på islandshästarna på Ringsö senare i vår och någon trevlig våravslutning... anmäl gärna senast måndag 19/2 så vet vi hur mycket ätbart vi ska beställa, sr.ridklubb@gmail.com
Välkommen!

VI FIRAR NATIONALDAGEN PÅ RINGSÖ!
6 juni är ön Ringsö som allra vackrast. Medan ett gäng rider till en
vacker strand med utsikt över öppet hav vandrar resten av gänget över
ön bland blommor, fåglar och hjortar. Efter gemensam lunch växlar vi
ryttare efter önskemål. Allt beror på hur många vi blir.
Båttransport från Studsvik (max 8 personer per tur) kl. 8.00 för förmiddagsryttarna och ca 15 min senare för vandrare. Sedan väntar en underbar frukost i skärgårdshemmanet.

Fördelning ryttare/vandrare: 6 ryttare f m +6 ryttare em +4 vandrare

Kostnad: ridning heldag ( i den mån det inte blir kamp om platserna på
hästryggen) 1000 för anställda, 1300 kr övriga
Ridning halvdag 600/900
Utan ridning 300/500

OBS! Medlemskap i Ridklubben obligatoriskt - du som fått detta brev SOM KOPIA har enligt våra noteringar ännu inte betalat de 150 kronorna till plusgiro 387223-7.

NOSA PÅ NATURAL HORSEMANSHIP -  clinic och workshop med SR Ridklubb!

Datum: 1 maj 2017 kl 10-14

Plats: Mustang Academy 6 km utanför Nykvarn (finns möjlighet att bli hämtad vid tågstationen). Se länk här nedan.
Om bilägare är med kan vi samåka och dela på bensinkostnaderna.
Gården ligger naturskönt. Den som vill kan ta med baddräkt :)

Katrin Nyman börjar med att visa oss lite vad man kan åstadkomma med NH med förfinad teknik, innan vi tar fika och teori.

Eftersom NH bygger på hur vi använder kroppsspråket testar vi lite andningsövningar innan vi får arbeta två och två med Katrins hästar.

Pris för medlemmar (subventionerat) max 300 kr inklusive förstärkt fika - beroende på antal deltagare, vi kan vara max 10.
Anmäl till SR Ridklubb: srridklubb@gmail.com

Frågor?
Ordf Lena Näslund, lena.mc.naslund@telia.com, 070-6456172.